Nijeveense scholen pakken zwerfvuil aan!!

In 2013 hebben DVN, obs Commissaris Gaarlandt en cbs de Wel afgesproken om ieder twee jaar de kern van het dorp zwerfvuil vrij te maken. Dat doen de kinderen van de bovenbouw op een veilige manier met voldoende toezicht en hulpmiddelen. Ook de gemeente Meppel doet mee door het beschikbaar stellen van de prikkers en vuilniszakken en door de afvoer van het opgehaalde vuil. De actie valt samen met NL-Doet en is op 15 maart 2019. In 2015 en 2017 hielpen ongeveer 125 leerlingen mee om het hele dorp schoon te maken. Om de leerlingen een beetje aan te moedigen, was er een beloning voor het team met het meest bijzondere stuk afval.

Uit de klassenverslagen van die acties halen we onder andere het volgende:

Bij de leerlingen van de Gaarlandtschool vonden Jasper v.d. Vegt, Bart Kortleve, Yaelle Lups, Anouk van Scheijen, Jasmin Thomas en Daan ter Wal het meest ludieke stuk afval: een onderbroek.

Bij de leerlingen van de Wel vonden AnneMiek, Sanna, Alinda en Anne het meest originele stuk vuil: een tegel met een handafdruk erin.

Niels, Ruben en Jaron vonden een brievenbus. Zij hebben de brievenbus terug gebracht naar het betreffende huisnummer en kregen als dank alle drie 2 euro. Leerling Mart heeft mooie “nieuwe” werkschoenen overgehouden aan de actie; precies zijn maat.