Herfstrondje 2022 
Kunst | Crea | Hobby | Food

Nijeveen een bijzonder dorp voor iedereen! Dat was zeker tijdens het Herfstrondje het geval. Meer dan twintig Nijeveense creatievelingen zetten, in het weekend van 1 en 2 oktober, de deuren open of hadden een plekje in ‘De Schalle’ bemachtigd. Aan belangstelling mocht het zeker niet ontbreken. Veel mensen hebben gebruikgemaakt van de uitnodiging om zomaar even binnen te stappen. Het was gezellig druk in het dorp en het buitengebied. 

Extra feestelijk was de opening van de gerestaureerde molen ‘De Sterrenberg’. Er waren allerlei activiteiten georganiseerd en het paard en wagen was een echte eye-catcher. Ook in het dorpshuis was het één en al gezelligheid. Onder het genot van een kopje koffie met lekkere koek en de geur van overheerlijke knieperties kon men een kijkje nemen bij de zelfgemaakte kaartjes en kunstige koekjes. De historische afbeeldingen van de Historische Vereniging Nijeveen hadden veel bekijks. 

Onderweg was er volop moois te zien en te proeven en menigeen maakte kennis met het pottenbakken. Er mocht een kijkje genomen worden op de boerderij en ook de paardenstallen op Kolderveen trokken veel bekijks. De verschillende exposities werden goed bezocht en de creatieve Nijeveners kregen heel wat complimentjes. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd evenement en dankt de deelnemers voor alle inzet en gastvrijheid. Het was een topweekend! 

In 2009 organiseerde de Dorpsvereniging Nijeveen voor de eerste keer het Herfstrondje, dat om het jaar wordt gehouden. De bedoeling van dit gezellige evenement is om mensen makkelijker kennis te laten maken met elkaars bijzondere interesses en bezigheden. Tot in 2024!

‘Volg de oranje pompoen, in Nijeveen is van alles te doen.’

 

 


Herfstrondje Nijeveen 2018 wederom succes

In 2009 organiseerde de Dorpsvereniging voor de eerste keer het Herfstrondje. De bedoeling van dit evenement is om mensen makkelijker kennis te laten maken met elkaars bijzondere interesses en bezigheden.


Het Herfstrondje vindt plaats in de even jaren in het begin van oktober onder het motto:   
‘Volg de oranje pompoen, in Nijeveen is van alles te doen.’